Frågor & svar

Nedan finner ni de vanligaste frågorna och svaren. Läs igenom dem så kanske ni får svar på era frågor. Skulle ni fortfarande ha frågor och funderingar är ni varmt välkomna att ringa oss så kan vi hjälpa er.

Generellt

Vad kostar det att bo hos er?

Vi har allt från enkla dubbelrum med dusch och toalett på Gåsen Out (f.d. Björklunda från ca 1200:-/natt till våra sviter för upp till 3.500:- per natt under åra mest populära veckor . Lägenheterna kostar från ca 1.500:-, men blir billigare om ni stannar en hel vecka och kostar mer om man är fler än två. På lågsäsong är priserna lägre och vi har ofta kampanjer och erbjudanden.

Hur tar man sig till er?

Till oss tar ni er bäst med båt från fastlandet (vänd er till Destination Gotland). Flera flyglinjer går till Gotland, bland annat Air Gotland och Air Leap. Från Visby går det att ta sig till oss med bil, taxi eller buss.

När är det in & utcheckning?

Incheckning efter kl 15:00 och utcheckning innan 11:00. Vi är flexibla – prata med oss om ni har andra önskemål. Under lågsäsong så är inte Gåsen Out bemannat för incheckning – nyckel och instruktioner finns i receptionen. Incheckning sker på respektive anläggning.

När serveras frukost?

Frukost serveras 8:00 – 10:00. Behöver du ha tidigare frukost? Inga problem! Säg till vid bokning så ordnar vi ett gott frukostpaket åt dig. På Gåsen Out finns ingen frukostservering under lågsäsong. Vi erbjuder då istället en frukostpåse och kaffe.

Finns det bar?

Självklart finns det bar! På Grå Gåsen är den öppen samma öppettider som restaurangen. På Gåsen Out finns öl och vin att tillgå i kiosken. Under lågsäsong öppnar vi baren för er vid behov.

Kan man äta middag hos er?

Under högsäsong midsommar till slutet av augusti så har vi vår sommarrestaurang öppen på Grå Gåsen. På Gåsen Out har vi enklare servering under vecka 27-31. Under lågsäsong erbjuder vi förbokad tvårättersmiddag för våra hotellgäster på Grå Gåsen. Den bokas bäst i samband med rumsbokning. Hör annars av dig till gragasen@gragasen.se. Bokningen måste göras minst två dagar i förväg. På Gåsen Out finns inggen servering under lågsäsong.

Får man dricka det man själv tagit med sig?

Tyvärr inte på Grå Gåsen. Vi har fulla rättigheter på öl, vin och sprit och detta tillstånd är vi väldigt måna om. Ni får gärna beställa i baren och ta med upp till rummet eller beställa room service. Vi ber er vänligen respektera detta och inte ta med egen dryck för förtäring på rummen. På Gåsen Out får du förtära egen dryck på hotellrum och i lägenheter, dock inte på allmänna utrymmen, det gäller även i vår trädgård.

Får man ta med sig husdjur?

Givetvis – vi tycker om djur. Vi har flera rum där husdjur är tillåtna, men vi tar ut en extra kostnad för städning. Hundar är även välkomna till restaurangen. Av respekt för allergiker har vi utrymmen på såväl hotell som restaurant där pälsdjur inte är välkomna.

Rummen

Hur många rum har ni?

I Gåsens Villa har vi åtta rum och ytterligare fyra ligger vid vår poolside. På Gåsen Out (en dryg km från Grå Gåsen)har vi ett större antal rum och lägenheter. Totalt kan vi härbärgera drygt 100 personer i olika rumsstandard.

Ska jag ta med mig badkläder?

Gärna om du bor på Grå Gåsen! Så fort våren är tillräckligt varm så öppnar vi poolen för våra lokala hotellgäster (gäller inte gäster på Gåsen Out). Dessutom kan du njuta året runt av våra vedeldade badtunnor som går att boka, vilket ingår i rumspriset. Har du bokat en svit ingår badrock, tofflor på rummet och vår fina Grå Gåsen mössa som du får behålla.

Hur många får plats i rummen?

Våra rum är avsedda för två vuxna, men i flera rum går det bra att ha barn i bäddsoffa eller extrabädd mot en kostnad. Hur många som får plats varierar. Normalt är det två vuxna per rum, men vi har några rum med plats för tre. Våra familjesviter lämpar sig extra bra för stora familjen med plats för upp till tre barn (varav ett i säng för barn under 15 kg). Hör av er på bokarum@gragasen.se om ni har frågor.

Avbokning

Hur ser er avbokningspolicy ut?

Vi tillämpar direktbetalning, dvs vistelsen debiteras på valt kreditkort vid bokningstillfället. Upp till 30 dagar före ankomst kan du avboka utan andra kostnader än en administrativ avgift på 10%, därefter debiteras hela vistelsen. Vill du boka om närmare i tiden än 30 dagar gör vi vad vi kan för att hjälpa dig. Vid bokningar och ombokningar via e-post eller telefon tillämpar vi en serviceavgift på 150 kr. Ingen serviceavgift tas ut vid bokningar via vårt bokningsformulär.  

Vid konferensbokningar eller större sällskap (fler än 8 personer) bekräftas bokningen genom att ett förskott på 50 procent av bekräftat belopp betalas när bokningen görs mindre än tre månader innan arrangemangets första dag. Om bokning görs mer än tre månader innan arrangemanget ska ett förskott på 25 procent betalas vid bokning och ett på 25 procent när det återstår tre månader till arrangemanget. Särskilda avbokningsregler gäller. Kontakta oss på info@gragasen.se om du har frågor.

Med hänsyn till corona så är vi extra flexibla. Se vår Coronapolicy här för uppdaterad information.